Home » Over AiNed » Bestuur AiNed

Stichting AiNed is opgericht om de implementatie van het AiNed programma vorm te geven. Het bestuur van Stichting AiNed wordt gevormd door een team met veel ervaring in digitalisering en publiek-private samenwerkingsprogramma’s. Aangevuld met een persoonlijke ambitie om de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland te versnellen.

 

Inald Lagendijk, Bestuurslid Stichting AiNed

Prof.dr.ir. Inald Lagendijk is als Distinguished Professor in Computing-based Society verbonden aan de Faculteit EWI van de TU Delft. Inald heeft meer dan 30 jaar onderzoeks- en onderwijservaring in digitale signaalverwerking, waaronder beeld- en videoverwerking, compressie, zoeken, watermerken, en digitale contentbescherming. Zijn huidige onderzoek richt zich op signaalverwerking en AI met het oog op de bescherming van privacy, data delen, transparantie en veiligheid van algoritmen, en betekenisvolle menselijke controle over autonome intelligente systemen.

 

Inald Lagendijk: “Ik zet mijn jarenlange ervaring in het leiden van nationale en internationale multidisciplinaire onderzoeksprojecten graag in voor mijn functie als bestuurslid van Stichting AiNed. Voor de implementatie van het meerjarenprogramma AiNed en om de ontwikkeling en toepassing van AI als systeemtechnologie ten volle te kunnen benutten voor Nederland”.

 

 

Sander Ruiter, Directeur Stichting AiNed

Sander Ruiter is een ervaren programmamanager op het snijvlak van digitalisering en publiek-private samenwerking. Als bedrijfskundige is hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgestudeerd op de effectiviteit van digitale bedrijfsstrategieën voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Sindsdien is Sander een geïnspireerde professional die werkt aan economische en maatschappelijke thema’s rondom digitale transitie. Hij heeft 10 jaar ervaring bij de Rijksoverheid en ruim zes jaar in het ICT-bedrijfsleven.

 

“Mijn ervaring zet ik met veel enthousiasme in voor de uitvoering van het AiNed programma. Als directeur werk ik met plezier aan de opbouw van Stichting AiNed dat belast is met de integrale coördinatie en uitvoering van het meerjarenprogramma”, aldus Sander. De afgelopen jaren was Sander betrokken bij de Nederlandse AI Coalitie als Coalitiesecretaris.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.