Home » Over AiNed

Over AiNed

Het AiNed programma helpt Nederlandse bedrijven en publieke instellingen om essentiële stappen te zetten met AI die van groot economisch én maatschappelijk belang zijn. Het AiNed programma is tot stand gekomen dankzij bijdragen vanuit een veelheid aan stakeholders, partners en deelnemers afkomstig uit het AI-netwerk en het ecosysteem van de Nederlandse AI Coalitie. Het Nationaal Groeifonds heeft aan fase 1 van het AiNed programma een budget van 204,5 miljoen euro toegewezen.

Stichting AiNed

De Stichting AiNed is opgericht om de implementatie van het AiNed programma vorm te geven, met als verantwoordelijkheden:

  • Uitwerken van de plannen tot concrete regelingen en calls die worden gesteund vanuit het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
  • Monitoring, evaluatie en rapportage.
  • Doorontwikkeling van het integrale AiNed programma.
  • Voorlichting en externe communicatie over de voortgang van het AiNed programma.

De Stichting stelt bestedingsplannen op voor de gefaseerde inzet van de bijdrage aan AiNed vanuit het Nationaal Groeifonds via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Stichting brengt een zwaarwegend advies uit over de criteria die moeten worden toegepast voor publicatie en toekenning via regelingen en open calls. De voortgangsmonitoring en het door de Stichting opgestelde advies vormen de basis voor eventuele bijsturing van het programma via een lerende benadering.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.